Arvosteleminen latistaa sinua itseäsi

Kirjoitus on julkaistu alun perin vierasblogina Duunitori.fi-sivustolla.

Me kaikki puhumme pahaa toisista. Myönnä pois. Työkavereista, pomosta tai asiakkaista. Jos nyt emme suoranaisesti kokoonnukaan juoruilemaan, arvostelemme tai kyseenalaistamme toisten toimintaa luontevasti ihan tavallisissa lounaskeskusteluissa.

Louskutustamme voimme selittää ihmisen ikiaikaisella taipumuksella jakaa itsemme meihin ja niihin muihin. Vieraan heimon kanssa oli syytä olla varuillaan ja pysyimme todennäköisemmin hengissä, kun olimme valmiiksi demonisoineet ”ne muut”. Mahdollisen konfliktin sattuessa valmis aggressiivinen suhtautuminen auttoi puolustamaan omaa tonttia. Oman heimon vahvistaminen ja yhteneväisyyksien etsiminen puolestaan lisäsivät uskoa oman jengin voimaan ja pärjäämiseen.

Toinen kätevä argumentti on halu analysoida ja ymmärtää toisten pähkähullua toimintaa ja koettaa sitä kautta löytää ratkaisuja. Ehkä jopa muuttaa toisia. Selän takana valittaminen onkin aivan erityisen hieno keino muuttaa toisten ihmisten toimintaa. Itsekin olet varmasti kehittynyt ihmisenä ja muuttanut käytöstäsi sen perusteella, mitä sinusta on selän takana puhuttu. LOL.

Valitse arvostelun sijaan arvostaa

Aivomme ovat oppiva elin ja toimivat lihaksen lailla: se vahvistuu, mitä eniten treenaamme. Väitän, että valtaosa meistä vahvistaa työpaikallakin selän takana puhumisen jaloa taitoa. Meistä kehittyy siinä niin hyviä, ettemme enää edes huomaa. ”Saahan sitä nyt keskustella!”

Arvostelu verhoutuu huumoriin, joka kukkii kuplassamme sarkastisena kommentointina. Parannamme maailmaa keskittymällä toisten erilaisuuteen ja läträämällä ylimielisyyden tunteessa, joka syntyy omaan totuuteemme tuijottamisesta. Tuottaako tämä lopulta mielihyvää, yhteisöllisyyttä tai arvostusta? Parantaako maailmaamme? Niinpä.

Onneksi meillä on mahdollisuus valita arvostelemmeko vai arvostammeko. Tämän valinnan voimme tehdä ihan jokaisessa kohtaamisessa.

Kaikesta ei tietenkään tarvitse olla samaa mieltä, eihän sellainen ole edes mahdollista! Eikä kaikkea tarvitse edes hyväksyä. Suhtautumistapansa voi kuitenkin valita. Ja sillä on iso merkitys siihen, miten työpaikalla viihtyy ja miten firmalla menee.

Kun seuraavan kerran huomaat, että mielesi tekee arvostella, älä lähde halun mukaan. Etsi sen sijaan vaikka väen vängällä jokin teitä yhdistävä asia: näin vahvistat tunnetta ja ymmärrystä siitä, että olemme kaikki samalla puolella. Varmasti löydät myös asian, josta voit joko kiittää tai arvostaa.

Arvostetuksi tulemisen kokemus on perustarve

Tällaisia yhteisöllisyyden taitoja me kaikki voimme harjoittaa työpaikallamme. Jokainen tietää, miltä tuntuu saada arvostusta, niin itsestään kuin työstään.

Arvostetuksi ja nähdyksi tuleminen on perustarve, joka täyttymättä jäädessään saa meidät tuntemaan olomme riittämättömiksi, vihaisiksi ja loukkaantuneiksi. Kun tunnemme, että meidät hyväksytään, hyvänolon hormonina tunnettu oksitosiini alkaa virrata ja olo tuntuu rauhalliselta ja onnelliselta.

Arvostamalla muita teet myös itsellesi hyvää. Myötämielisillä ajatuksilla ja puheilla aktivoit ja vahvistat aivoissasi niitä osia, jotka saavat sinutkin voimaan paremmin.

Lopeta siis pahan puhuminen ja valitse arvostaa työkaveria. Itsesi vuoksi.

-Tuulianna

P.s. Oheiselta videolta voit kurkata, miten voit saada niistä vanhoista, erilaisilta tuntuneista työkavereista samanhenkisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s