Innostava vuorovaikutus saa porukan loistamaan

Luin hetki sitten Pauli Aalto-Setälän ja Mikael Saarisen kirjan Innostus – myötämanipuloinnin aakkoset. Jo vuonna 2014 julkaistun kirjan perusviestinä on, että Suomeen tarvitaan lisää innostusta, sillä ihmisen luontainen kyky innostua on hiipunut.

Kirjaan on haastateltu myös useita suomalaisjohtajia ja heidän viestinsä on sama; ilman innostusta ei synny uutta, innostusta todella tarvitaan. Mika Ihamuotila muun muassa toteaa: ”Luovuuden ja menestyksen ehkä tärkein polttoaine on innostus. Innostus, kuten polttoaineet yleensäkin, tarttuu ja sytyttää kaiken ympärillään.”

Innostus on luonteeltaan tarttuvaa

Ihamuotilan sanoihin kiteytyy yksi omasta mielestäni keskeinen niin innostukseen kuin muihin tunnetiloihin liittyvä ominaisuus: ne tarttuvat. Sen vuoksi me jokainen olemme lopulta luomassa esimerkiksi työyhteisön ilmapiiriä ja tunnelmaa. Yhdenkin ihmisen fiilis voi latistaa koko porukan tunnelman tai yksikin innostunut ihminen voi saada muutkin innostumaan.

Tähän perustuu Aalto-Setälän ja Saarisen kirjankin toteamus, että innostava kulttuuri on työelämän onnistumisen ja onnellisuuden kokemuksen edellytys. Harvempaa työtä tehdään yksin, täysin ilman toisten tunnetiloille altistumista. Vuorovaikutus voi joko kohottaa koko porukan pistämään parastaan tai lannistaa viimeisenkin yrittäjän luovuttamaan.

”Luovuuden ja menestyksen ehkä tärkein polttoaine on innostus. Innostus, kuten polttoaineet yleensäkin, tarttuu ja sytyttää kaiken ympärillään.” Mika Ihamuotila

Mitä on innostava vuorovaikutus?

Itse näen innostavan vuorovaikutuksen virtaavana, energisoivana ja kohottavana. Tilana, jossa ideat lentelee ja vuorovaikutukseen osallistuvat ovat inspiroituneita.  Energia on positiivista ja kasvattaa keskusteluteemoja ja ideoita lumipallon lailla.

Innostuksen tilaa käytetäänkin usein kuvaamaan samaa kuin flow-tilasta puhuttaessa. Innostavaa vuorovaikutusta voisikin ajatella kollektiivisena flow:na, jossa osallistujat kasvattavat ja lisäävät toinen toistensa virtausta. Tartuttavat ja kasvattavat luovuutta ruokkivaa energiaansa toinen toisiinsa. Säihkyvät yhdessä.

Näenkin innostavassa vuorovaikutuksessa huikean potentiaalin luovien ideoiden syntymiseen, parviälyn tuottamaan ongelmien ratkaisuun ja rohkeaan visiointiin.

Innostus sikiää luottamuksen tunteesta

Innostava vuorovaikutus ei kuitenkaan synny itsestään, sille tarvitaan oikeat olosuhteet ja kulttuuri, jossa innostus pääsee syttymään. Koska flowmainen, virtaava innostus edellyttää vapaata ajatusten lentoa, innostava vuorovaikutus onkin vahvasti yhteydessä rohkeuteen heittäytyä ja päästää irti porukassa.

Oman kokemuksen mukaan yhdessä innostuminen edellyttää luottamuksen tunnetta ja turvan kokemusta. Alitajunnassa asti pitää olla tunne, että tässä tilanteessa ja ympäristössä rohkenen antaa mennä.

Yhdessä innostuminen edellyttää luottamuksen tunnetta ja turvan kokemusta.

Miten innostavan vuorovaikutuksen mahdollistava ilmapiiri luodaan työpaikalla ja tiimissä? Itse koen, että kaiken pohjalla arvostava ja positiivinen vuorovaikutus. Kun ketään ei tyrmätä, jokaisen ideaa ja ajatuksia arvostetaan ja vuorovaikutuksen tavoitteena on vahvistaa ja rakentaa, eikä hallita ja hajottaa, ollaan hyvällä pohjalla.

Innostus-kirjasta nousi keskeinen kysymys: onko meidän lupa säteillä innostusta ympäristössämme ja miten siihen suhtaudutaan?

Toivon, että Sinun työyhteisössäsi on helppo säteillä ja hyödynnetään innostuksen helposti toisia sytyttävä voima.

-Ella 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s